Pension Sagasserovy boudy U Bohouše

Pension Sagasserovy boudy, jedna z bývalých dřevařských bud, leží v nadmořské výšce 1 060 m. n. m. na klidném místě, vzdáleném cca 5 km od vrcholu nejvyšší hory České republiky – Sněžky. Svou polohou v Krkonošském národním parku a okolní překrásnou přírodou nabízí mnoho příležitostí k celoroční rekreaci.

V létě s množstvím značených stezek jak pro pěší turistiku, tak pro cyklisty. Pro milovníky zimních sportů jsou zde ideální podmínky. K dispozici je lyžařský vlek – poma, přímo u pensionu. Děti mohou využít speciální provázkový vlek. K dispozici jsou rovněž instruktoři lyžování z lyžařské školy Potok. Pokročilí lyžaři mohou využít vleky vzdálené 150 m od pensionu, nebo ski-busem z Velké Úpy do Pece pod Sněžkou.
Do Velké Úpy lze přijet od Trutnova směrem na Pec pod Sněžkou. Pro návštěvníky je k dispozici hlídané parkoviště ve Velké Úpě. Doprava na pension je celoročně zajištěna sedačkovou lanovkou z Velké Úpy na Portášky. Od lanovky je pension vzdálen 200 m. Za nepříznivého počasí zajistíme dovoz sněžnou rolbou nebo skútrem.

Nabídka teplých jídel a alkoholických i nealkoholických nápojů v naší restauraci.